
Der er efterhånden så mange opskrifter og opskriftssamlinger på nettet, at det kan virke helt skørt at købe de gode gamle fysiske kogebøger.
Det ER bare bedre
Ikke desto mindre er der dog en vis charme over at have opskriftsbøger stående i eller ved siden af køkkenet. Det giver god stemning og signalerer, at man interesserer sig for madlavning og tænker over, hvad der bliver sat på bordet derhjemme.
Og så er det jo oplagt til at få inspiration af – både i hverdagen og til mere festlige lejligheder. Især store, flotte bøger fyldt med fotos af både råvarer og de færdige retter kan give dig nye idéer til madlavningen. Der er nemlig ikke noget mere irriterende end kogebøger uden billeder, vel?
Det er også bare mere handy at have selv bogen foran sig, når man laver mad. Selvfølgelig kan man printe en opskrift ud fra nettet – men hvor er den så lige næste gang, man skal bruge den? Og så er der jo også altid en vis usikkerhed omkring online opskrifter, for det er aldrig rigtig til at vide, om de er gennemprøvede, eller om de falder helt til jorden.
Der er jo utallige genrer af kogebøger – ligesom der er utallige genre inden for madlavningen. Vælg derfor blandt de mange gode efter lyst, smag og behag. Du kan også lade dig inspirere af, hvem der skal spise det: Tøsemiddag, herrefrokost, børnefødselsdag.. Og så lave et særligt tema.
Lokale trends
Nogle af de seneste års tendensen peger især på de lokale råvarer, så hvis du endnu ikke har investeret i en god kogebog om danske og nordiske råvarer, så var det måske på tide? Det handler om både at vælge miljørigtigt og om at støtte lokale producenter uden at gå på kompromis med den gode smag.
Og flere af råvarerne kan du selv finde i naturen, hvis du har lyst til at udvide din madlavning til en endnu større og længerevarende oplevelse. Husk også at vælge ud fra årstidens tilbud, så du altid får det mest friske (og billige!).
Tradition
Du kan også gå din mor eller bedstemor efter i gemmerne for gamle familieopskrifter. Mange traditionelle retter er blevet populære igen både i restaurationsbranchen og til private arrangementer. Og hvornår har du sidst fået benløse fugle med blommegrød til dessert?
Du kan også finde gamle opskrifter i flere nye bøger, og det er rigtig hyggeligt at servere noget, som man selv husker fra sin barndom, og som man ved, de fleste kan lide. Det er måske ikke altid den mest fedtfattige mad, men det smager jo dejligt.